De handigheid van spijkerpistolen

De handigheid van spijkerpistolen

Voor zowel vakmannen als hobbyklussers is het een must in de gereedschapskist; een spijkerpistool! Deze machines zijn speciaal gemaakt om eenvoudig en snel spijkers op een juiste plek in één keer door het hout te boren. Zo hoef je niet bang te zijn dat je lang  bezig bent met een hamer en een spijker, om er vervolgens achter te komen dat je de spijker scheef in het hout hebt geslagen. Een spijkerpistool is speciaal geschikt voor houtbewerking. Tafels, schuttingen, stoelen, noem maar op! Niets is te moeilijk voor een spijkerpistool. Door een spijkerpistool te gebruiken ben je veel sneller klaar met je werk en zit het steviger in elkaar.

 

Welke tacker moet ik gebruiken?

Er bestaan verschillende soorten tackers. Zo zijn er nietpistolen, gastackers, elektrische tackers en spijkerpistolen. Natuurlijk ligt het gebruik van een bepaald soort tacker aan het materiaal waar je mee werkt. Een spijkerpistool is speciaal geschikt voor het werken met hout. Er bestaan dan wel weer verschillende soorten nageltackers. Zo zijn er soorten die op gas werken, maar er bestaat ook een spijkerpistool met accu. Om ook zwaar werk aan te kunnen, worden de soorten nageltackers verdeeld over drie categorieën: licht, middelzwaar en zwaar. Voordat je een spijkerpistool gaat gebruiken is het belangrijk om je in te lezen in wat voor soort tacker je moet gebruiken en met welke materialen je gaat werken.

Ieder jaar wordt er een prijs uitgereikt voor beste tacker. In 2019 werd de prijs uitgereikt aan een DeWalt DCN692N Tacker op accu. Dit is een professioneel toestel die veel wordt gebruikt door echte profs. Het scheelt hen tijd en zwaar werk door alle nietjes en spijkers eenvoudig te bevestigen met dit spijkerpistool. Het toestel is zo krachtig dat het met gemak een spijker van 90 mm in één keer in zacht hout kan spijkeren en in hardhout een spijker van 63 mm.

Spijkerpistool gebruiken scheelt tijd

Zoals hierboven benoemd, werk je veel makkelijker met spijkerpistolen dan met de oude en vertrouwde hamer. Geen scheve spijkers die halverwege het hout krom slaan, maar kaarsrechte ingespijkerde nagels die in één keer door het hout gedrukt worden! Met een spijkerpistool met accu heb je altijd een extra batterij en kun je ten alle tijden door met vastspijkeren.

Reacties zijn gesloten.