Energie besparen door LED armaturen

Energie besparen door LED armaturen

Je hoort het steeds vaker overal voorbij komen LED armaturen of LED verlichting, maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in? Jarenlang is er veel gebruik gemaakt van gloeilampen, deze lampen produceren licht door het verwarmen van een gloeidraad in een zuurstofarme glazen bol. Wanneer de gloeilamp op een spanningsbron wordt aangesloten wordt de gloeidraad zo sterk dat deze vervolgens licht genereert. Het voordeel van een gloeilamp is dat deze in aanschaf ontzettend goedkoop zijn, maar een gloeilamp heeft veel verschillende nadelen.

 

Hieronder wat nadelen op een rijtje gezet:

  • 90% van de energie die gebruikt wordt bij een gloeilamp gaat verloren aan het opwekken van de warmte om de gloeidraad te verhitten, dus niet aan het produceren van het licht.
  • De levensduur van een gloeilamp is gemiddeld maar 1000 uur waardoor je regelmatig een nieuwe gloeilamp zal moeten aanschaffen.

 

Maar wat is dan een LED lamp? Een LED armatuur of lamp bevat een diode, dit is een elektrisch component met twee elektroden waar elektriciteit direct doorheen stroomt. Door deze constante bewegingen van elektronen ontstaat er licht. LED verlichting heeft ontzettend veel voordelen in vergelijking tot een gloeilamp.

  • Omdat er geen energie verloren gaat is een LED lamp in vergelijking tot een gloeilamp 90% efficiënter.
  • De levensduur van een LED lamp is zo’n 35.000 tot 50.000 branduren, dus vele malen meer dan een gloeilamp. Een LED lamp gaat zo’n 35 – 50 keer langer mee dan een normale gloeilamp.

 

Uiteindelijk hebben LED armaturen of LED lampen veel meer voordelen dan gloeilampen en is dit een interessante investering voor je portemonnee en voor het milieu. Er zijn meerdere bedrijven die deze armaturen aanbieden en je hebt er steeds meer keuze in. Benieuwd welke verschillende opties er zijn kijk dan eens bij www.yourlight.com en misschien dat jij daar jouw oplossingen vindt.

Reacties zijn gesloten.