Hoe maak je je huis duurzamer?

Hoe maak je je huis duurzamer?

Tegenwoordig is iedereen druk bezig met duurzaamheid en dat heeft een goede reden. Hierdoor kunnen we namelijk de aarde helpen met herstellen in plaats van verwoesten. Nou kan duurzaamheid natuurlijk op groot niveau, maar ook op particulier niveau. Er zijn namelijk een hoop dingen die jij kan doen om duurzamer te worden. Bijvoorbeeld aan jouw eigen woning. In deze tekst gaan we kijken hoe iemand zijn eigen huis meer duurzaam kan maken.

Hoe maak je je huis duurzaam?

Er zijn een hoop manieren waarmee jij duurzamer kan worden. Vooral met de winter op komst kun je een hoop besparen op warmte. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om minder vaak de verwarming aan te zetten. Hier in de plaats voor schaf je een lekkere warme trui en deken aan. Door minder de verwarming aan te zetten, leef je een stuk duurzamer. Er zijn ook een hoop dingen die je nu al vast kan doen. Bijvoorbeeld zorgen voor een beter geïsoleerd huis. Denk aan kleine aanpassingen als tochtstrippen en verwarming aluminium. De tochtstrip zorgt er voor dat er minder kou vanuit buiten komt en het aluminium zorgt ervoor dat de warmte van de verwarming binnen blijft. Op die manier hoef je dus een stuk minder te stoken om het alsnog lekker warm te hebben. Wanneer de verwarming op zich niet nodig is trek je lekker een warme trui aan en neem je een warme kop thee.

Koken

Een andere manier om duurzamer te worden zit hem in het koken. Vaak koken we nog op een gasfornuis terwijl er inmiddels een hoop alternatieven zijn die beter zijn voor het milieu en daardoor dus duurzamer. Dan hebben we het bijvoorbeeld over inductie. Inductie kookplaten zijn er in alle soorten en maten verkrijgbaar en, nog belangrijker, ook in alle verschillende prijsklassen. Hierdoor is er altijd wel een inductie kookplaat die het beste bij jouw situatie past. Daarnaast scheelt het een hoop in de kosten van het gas per jaar en zit er weinig verschil tussen het koken op inductie of op gas.

Zonnepanelen

Nog een manier om duurzamer te wonen is door het plaatsen van zonnepanelen. Deze kosten wellicht veel geld om eerst aan te schaffen, maar dat bedrag haal je vervolgens absoluut terug. De zonnepanelen wekken namelijk elektriciteit op zodat dit niet opgewekt hoeft te worden door een minder duurzame optie. Hierdoor heb je ook energie dat je zelf hebt opgewekt. Er zijn een hoop verschillende subsidies waar je recht op kan krijgen door zonnepanelen aan te schaffen dus het is het absoluut waard om eens te oriënteren bij zonnepanelen.

Reacties zijn gesloten.