Hoe zorg je voor complexe huisbeveiligingssystemen?

Hoe zorg je voor complexe huisbeveiligingssystemen?

Ter preventie van inbraak

Ramen en deuren beveiligen van je huis

Het installeren van binnensloten op ramen en deuren om te vermijden dat dieven gemakkelijk binnen komen. Ook driedubbele beglazing is al een ingebouwde veiligheid tegen inbrekers.

Een alarm installeren als beveiligingssysteem:

Draadloos alarmsysteem: Dit systeem wordt courant aangeraden omdat het vrij eenvoudig is om te installeren. Iedereen die kan lezen kan een draadloos alarm installeren. Je kan het gemakkelijk volgen via een app op je telefoon. Ook bijkomende camera’s en melders kan heel eenvoudig bij het geplaatste systeem bijgezet worden zonder te moeten bouwen of verbouwen.

Minder veilig want ze kunnen gestoord worden door andere signalen waardoor de veiligheid afneemt. Ook het zendbereik is niet altijd even ver

Bekabeld systeem:

Dit systeem is goedkoop als er al kabels liggen. Het heeft geen hinder van storingen en is betrouwbaar. Het alarm wordt wel duur als er nog geen kabels liggen want dan moet er verbouwd worden om de kabels te kunnen leggen.

Hybride alarm:

Het hybride systeem is een combinatie van zowel draadloos als bekabeld. Er is mogelijkheid om via verschillende wegen te communiceren om de veiligheid te verhogen. Ook bedienbaar via apps. Hier kan je ook kiezen voor een meldkamer of zonder. Zonder is ook gebruiksvriendelijk via stemcomputers.

Dit is het nieuwste systeem op de markt. Nadeel is dat er wat beginnersproblemen met de software of installatie omdat dit een voor zowel de installateurs als de gebruikers nieuw is.

Lijst van waardevolle bezittingen

Ter preventie van inbraak maak je best een lijst met foto’s en registreer je waardevolle bezittingen in deze lijst. Dit is ook gemakkelijk om de gestolen goederen terug te vinden.

Buurtpreventie oprichten

Is er in de buurt een buurtpreventie netwerk dat beurtelings de buurt verkent en die verdachte personen of handelingen doorgeven. Met zo’n netwerkkring in je buurt kan je je alleen maar veiliger voelen. Daar kan je ook vragen om een oogje in het zeil te houden als je op reis bent.

Veel verlichting buiten plaatsen

Verlichting schrikt inbrekers af. Je kan overal van die springlichten installeren die licht geven als er iemand voorbij loopt.

Een bedrijf aannemen voor huisbeveiliging:

Voor je een bedrijf aanneemt voor je huisbeveiliging zijn er eerst een aantal zaken die je moet onderzoeken:

– Is er een lokaal beveiligingscentrum van het bedrijf in de buurt

– Gebruiken ze de nieuwste alarmsystemen en andere huisbeveiligingssystemen en wat bieden ze juist allemaal aan?

– Werken ze zowel per vaste lijn als via het internet om de camera’s te monitoren

– Zorgen ze voor het onderhoud van het alarmsysteem en testen ze al het materiaal eens uit bij plaatsing

– Vraag bij andere bedrijven of buren na welk bedrijf zij hebben genomen

Brandveiligheid systemen zijn ook beveiligingssystemen:

Het installeren van branddetectoren is ook al opnieuw een stukje veiliger.

Reacties zijn gesloten.