LED there be light!

LED there be light!

Weet je nog hoe lang het vroeger duurde voordat LED lampen opwarmden? En hoe duur ze waren? Deze dagen zijn verleden tijd. Vandaag de dag zijn LED lampen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. LED lampen zijn er in alle kleuren van de regenboog, maar ook verschillende lumen-niveaus en verschijningsvormen, inclusief low-profile flexibele LED strips. En daarmee opent een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor licht in huis!

LED strips zijn extreem flexibel en daardoor kan je ze overal toepassen. Dankzij een plakrand of clips is het ook erg eenvoudig te bevestigen. Zolang je LEDjes binnen het bereik van een stopcontact zitten, kan je ze eigenlijk overal toepassen! En daarmee kan je unieke plaatsen van het huis aanlichten. In deze blog: LEDS op verrassende plaatsen, voor een nieuwe atmosfeer in huis!

1. Plafond

Met reguliere lampen zijn plafonds maar lastig goed aan te lichten. Maar met LED strips kom je overal bij. Misschien heb je wel een karakteristiek plafond met mooie architectonische details. Normaal zou je oog hier niet zo snel op vallen, maar dankzij LED strips kan je juist op deze verassende plek een subtiel, modern accent aanbrengen. Maar ook in de keuken, boven je kastjes, of in je badkamer kan je een atmosferisch licht aanbrengen. Dat geeft je  interieur net wat extra’s!

2. Trappen

Waar de trap vaak als een saai element in huis wordt gezien, kan je daar met licht echt een highlight van maken. In veel moderne gebouwen maken interieur architecten hier al gebruik van. Plaats LED strips onder de leuning van je trap, of onder de aantrede. Niet alleen krijgt je saaie hal ineens een heel fris karakter, ook is het veel makkelijker navigeren. Vooral prettig ’s nachts in het donker: als je even snel naar het toilet wil hoef je niet langer helemaal wakker te worden omdat je het grote licht aan moet doen!

3. Spiegels

Misschien ken je de klassieke make-up spiegel nog wel, omkaderd door een serie van lichtbolletjes. Een spiegel met backlight-LED strips is een moderne knipoog naar deze klassieker. Het indirecte licht creëert een zachte gloed en een heel gelijk lichtniveau, waardoor schaduwen in je gezicht wegvallen en je er op je best uit ziet!

4. Meubels

LED strips onder meubels creëren een unieke gloed in de kamer, waardoor deze groter lijkt dan hij is. Behoefte aan een functionele touch? Ook daarbij kunnen LED strips helpen. Bijvoorbeeld door lichtjes onder je bank of sofa te monteren: wanneer je je telefoon weer eens laat vallen, is dat een stuk makkelijker zoeken onder de bank! Hetzelfde geldt voor bij je bed. Ontvang je graag gezelschappen in huis? Dan is het monteren van licht onder je gastentafel een goede party-trick.

5. In kastjes

Een van de grootste gemakken van de koelkast, is het licht dat automatisch aangaat: je ziet meteen wat je moet hebben. Ook je donkere kasten kan je nu voorzien van dit gemak. Dat maakt het zoeken naar dat ene truitje een stuk makkelijker. In open kasten kan je juist op een unieke manier je boeken of kunstwerken aanlichten!

Reacties zijn gesloten.