SEO gebruiken om vindbaar te zijn in Google

SEO gebruiken om vindbaar te zijn in Google

De term SEO zie je steeds vaker voorbij komen, maar wat houdt dit nu eigenlijk in. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Het is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende technieken die gericht zijn op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop door de vindbaarheid van zoekmachines zoals Google te verhogen. Alle zoekmachines die er zijn kennen waarde toe aan een website of webshop en hoe meer waarde er wordt toegekend hoe beter jouw website vindbaar is.

 

Waarom wil je SEO gebruiken?

Als ondernemer is het belangrijk dat jij producten of diensten wilt verkopen. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat je bezoekers hebt op je website. Iedereen die naar iets op zoek is zal dit meestal gaan zoeken bij Google. Dit is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Wanneer je iets zoekt typ je je zoekwoord in bij het zoekbalkje en komen er verschillende websites naar voren en zal je vervolgens deze gaan bekijken. Vaak wordt er door mensen op de eerste of hooguit de eerste twee pagina’s gekeken en daarom is het belangrijk om hoog in Google te scoren (oftewel dat Google jouw website of webshop waarde toekent).

 

SEO bestaat uit verschillende elementen zoals techniek optimalisatie, content optimalisatie en Linkbuilding. Als je een website start zijn dit ontzettend lastige elementen waar je gebruik van kan maken en hierdoor wordt er vaak voor gekozen om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Hierin zijn er ontzettend veel verschillende opties een van deze bedrijven is bijvoorbeeld Hello Marketing. Zij zijn gespecialiseerd in SEO, maar ook in SEA en het creëren en bouwen van websites gepersonaliseerd zodat jij jouw website of webshop helemaal naar wens krijgt. Ben je benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens op www.hellomarketing.nl

Reacties zijn gesloten.