Woodstock anhydriet gietvloeren – mooi en functioneel

Woodstock anhydriet gietvloeren – mooi en functioneel

De Woodstock anhydriet gietvloeren zijn mooi en functioneel. 

We gebruiken in de praktijk steeds vaker anhydriet als afwerklaag in woningen. Het is een geschikte ondergrond die vooral in appartementen en hoogbouw wordt gebruikt. Voor een leek is het moeilijk om te zien of er een anhydriet vloer is aangebracht of een zandcement dekvloer. Een anhydrietvloer is een gietvloer. Het voordeel van het aanbrengen van een dergelijke vloer dat men in een korte tijd veel vierkante meters kan aanbrengen. Bij een zandcementvloer is het aantal vierkante meters op een dag veel minder. Een anhydrietvloer kan zo snel worden aangebracht in woningen omdat de anhydrietmortel vanuit de centrale met een mixauto naar de bouwplaats wordt gebracht. De vloerenleggers werken met een pomp en slang, zodat ze gemakkelijk 100 ton per dag kunnen verwerken. Dat zijn dus heel wat vierkante meters die op een dag gelegd kunnen worden.

De verwerking van de gietvloer.
Omdat het een vloeibaar proces is, zal de vloer uit zichzelf egaliseren. De Anhydrietvloeren zijn kalk gebonden. Nadat de vloer is aangebracht is het belangrijk dat de droogtijd in acht wordt genomen. Wanneer hij strak en vlak is aangebracht, moet de vloer minimaal 28 dagen drogen en uitharden. Na het drogen komt er op de top een dun kalkhuidje. Voordat u er een vloerbedekking op aan kunt brengen is het van groot belang dat het klakhuidje goed wordt weggeschuurd.

Afwerking van een anhydrietvloer.
Een anhydriet gietvloer moet altijd worden afgewerkt met een soort vloerbedekking. Voordat u er een vloerbedekking op aan gaat brengen is het belangrijk dat u de anhydriet gaat voorbehandelen. U moet hem schuren en soms voorzien van een impregneermiddel om de toplaag van de vloer te versterken. Bij het aanbrengen van een kunststof vloerbedekking moet het anhydriet goed worden geseald. Daarom is het aanbrengen van een extra primer van groot belang. In sommige gevallen moeten er twee lagen op aangebracht worden.

Het gebruik van een vloerverwarming.
Vloerverwarming kan bij een vloer van anhydriet goed worden toegepast. Het is een Natbouw Vloerverwarmingssysteem. De anhydriet wordt door de vloerleggers op de vloerverwarming gespoten. De vloerverwarming is zwevend op een isolerende laag aangebracht. De opbouw is  de betonvloer, isolatie, folie, vloerverwarming met de vlechtmatten. Daarover wordt het anhydriet gespoten vanuit de slangen. Er moet nog wel gezorgd worden voor een goede randstrook aan de zijkant, zodat de vloer kan werken. Een vloer van anhydriet is dus nooit de eindvloer. Op de vloer wordt  parket, tegels, laminaat of een andere soort vloerbedekking aangebracht. Het zijn vooral vloeren die gebruikt worden wanneer er grote oppervlakten moeten worden verwerkt.

Reacties zijn gesloten.